Kreditvurdering – Hvad kigger låneudbyderen på?

For at kunne blive godkendt til et kviklån, skal du igennem en kreditvurdering. I en kreditvurdering vurderer låneudbyderen, om din evne til at tilbagebetale et lån er tilstrækkelig. Her går vi mere i dybden med kreditvurderingen, samt hvilke oplysninger låneudbyderne kigger på.

De basale informationer

En udbyder af eksempelvis et kviklån ser altid på nogle basale informationer. Det er typisk din alder, boligsituation og ansøger du kviklånet alene eller sammen med andre? Ydermere er et andet vigtigt parameter i låneansøgningen, om du står registreret i RKI eller Debitor Registret. Det er et punkt i kreditvurderingen, der fylder rigtig meget hos låneudbyderne. Står du i RKI, har du nemlig før ikke kunne betale gæld af, og derfor er det en for stor risiko at løbe for låneudbyderne.

For at opsummere så kigges der ofte på følgende informationer:

  • Alder
  • Boligsituation
  • Ansøger du alene eller sammen med andre?
  • Står du i RKI?

Indkomst og udgifter

Særligt hvis du skal låne et højere beløb, kigger låneudbyderen på din indkomst og dine udgifter. Du underskriver som regel låneansøgningen med dit NemID, hvorefter udbyderen henter oplysninger om din indtægt gennem e-skat. Så slipper du selv for at skulle finde dine gamle årsopgørelser. Nogle udbydere af kviklån kræver også at se et budget med dine udgifter og indtægter. Så får de nemlig et indblik i din økonomi, samt hvor stort dit rådighedsbeløb er.

Kreditvurderingen afhænger meget af lånebeløbet

Hvis du skal tage et stort kviklån, vil låneudbyderen kræve mere information fra dig, og kravene til kreditvurderingen sættes op. Særligt på de mindre kviklån er der ganske få krav. Det er typisk krav omkring alder, RKI og en minimumsindtægt, der ikke er særlig høj. Jo større kviklånet er jo, jo højere vil kravene til det også være. Hvis du er i tvivl om kravene, kan du altid læse flere detaljer på en udbyders hjemmeside eller kontakte deres kundeservice.

Hvad hvis jeg ikke bliver godkendt?

Hvis du ikke bliver godkendt til et kviklån, er der stadig nogle muligheder for at lån penge. Det er dog værd at overveje, hvorfor du blev afvist. Hvis låneudbyderen vurderede, at du ikke vil kunne betale et kviklån tilbage, vil det måske være en god idé at tage det til sig. Alternativt kan du få en medansøger med på ansøgningen. Her skal du bare være opmærksom på, at din medansøger kan komme til at hæfte for din gæld, hvis du ikke kan betale kviklånet tilbage til tiden. Ved at have en medansøger sender det et signal om, at der er nogen, som stoler på dig. Samtidig giver det udbyderen en ekstra sikkerhed.

Posts created 19

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top